Schouder aan schouder

In het artikel `Schouder aan schouder` stelt Marcel Möring dat zesde klas gymnasiasten op de vraag wat zij willen worden in koor antwoorden: beroemd! Dit tekent volgens hem de hedendaagse Idols-generatie, die zich blijkbaar niet interesseert voor de mogelijkheden van de eigen talenten, maar enkel bewonderd wil worden. Dat beeld zou ik graag nuanceren. Ik ben zelf vorig jaar geslaagd voor mijn gymnasiumexamen, en ik ken geen enkele vwo`er uit de zesde klas die `beroemd` wil worden. In mijn ex-klas kwamen er op die vraag antwoorden als `psycholoog`, `docent`, `theatermaker` en `bedrijfsmanager`. Iedereen keek juist uit naar het kunnen benutten van de eigen talenten en inmiddels studeren we allemaal, in plaats van in de rij te staan bij Idols. `Beroemd!` klinkt eerder als de kreet van een tienjarig kind dan als die van een vwo`er. Dus, mijnheer Möring, graag wat meer respect voor de generatie die heus niet minder (of meer) serieus is dan die van twintig jaar geleden!

    • Liza van der Sande