Radio Voorkeur

Vroege vogels. Onder meer aandacht voor de stijging van de temperatuur en het opwarmen van de zee en de gevolgen op het ecosysteem van de Europese zeeën. In onze wateren leggen de mossel en de kokkel het af tegen de Japanse oester. Radio 1, 8.05-10.00u.

Opium. Directeur van Boijmans Van Beuningen Sjarel Ex praat over de expositie in zijn museum over de Duitse avant-gardistische kunstenaar Kurt Schwitters. Behalve schilderijen, collages en assemblages is ook Schwitters totaalkunstwerk, de Merzbau te zien. Radio 1, 19.04-20.00u.

Spotlight. Vanavond de muzikale voorkeuren van altvioliste Esther Apituley. Op 25 maart en 6 april is zij te zien en te horen in de programma’s De Triomf van de Altviool en De Altviool op Drift. Concertzender, 21.00-23.00u.

Radio Atelier. Reportage over het arrestatieteam van de politie Amsterdam-Amstelland dat gespecialiseerd is in het aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. En een gesprek met de Zeeuwse Fien Eijsmans die na 55 jaar bij toeval haar Armeense vader in 1997 in Amerika terugvond. Radio 1, 21.04-22.00u.