Radio Voorkeur

De strepen van Spits. Deejay Frits Spits praat met de vader van de Soulshow, Ferry Maat, over zijn mooiste muziek. Verder aandacht voor nieuwe albums van o.a. Simply Red en Herbert Grönemeyer. Radio 2, 18.00 - 20.00 uur

American connection. Muziekmet Americana, singer-songwriters, country, bluegrass en cajun. Concertzender, 19.02-20.00u.

Opera live. Rechtstreeks uit de Metropolitan Opera in New York de opera Simon Boccanegra van Giuseppe Verdi in drie akten door Koor en Orkest van de Metropolitan Opera o.l.v. dirigent Fabio Luisi. Met bariton Thomas Hampson als kaper Simon Boccanegra. Radio 4, 19.02-23.00u.

Opium. Gesprek met A.F.Th. van der Heijden over zijn nieuwe roman Het schervengericht, geïnspireerd op een van Amerika’s smerigste moordzaken: de moord op de zwangere vrouw van regisseur Roman Polanski, actrice Sharon Tate, in 1969 door leden van de sekte van Charles Manson. Verder operakenner en publicist Paul Korenhof over de 22 opera’s van Mozart die onlangs op dvd zijn verschenen. Radio 1, 19.04-20.00u.