Morgen milder

Terwijl het rivierpeil verder stijgt en we voluit in de wisselvalligheid vertoeven, schiet er ook af en toe een fraaie dag tussendoor. Zo ziet de dag van morgen er grotendeels droog uit, met wat zon. En, met middagtemperaturen die in het zuiden richting 14 graden gaan.

Dat zijn waarden die we vanmiddag niet halen. Na een onstuimige ochtend met buien en plaatselijk veel wind, wordt het vanuit het westen geleidelijk droog met een enkele opklaring.

De maxima variëren van 5 à 6 graden in het noordoosten tot 9 graden in Zeeland en Noord-Brabant.

Vanavond passeert een hele zwakke storing met een enkele bui en veel bewolking, later vanavond en vannacht klaart het geleidelijk op. Het is afwachten of de opklaringen groot genoeg zijn om de maansverduistering die rond middernacht plaatsvindt, goed te kunnen bekijken.

Morgen trekt vanuit West-Frankrijk een regenzone noordwaarts. Mogelijk dat deze later op de dag het westen van het land schampt, maar waarschijnlijk blijft het tijdens de daglichtperiode geheel droog en volgen er pas in de avond en nacht een paar buien.

Middels een aantrekkende zuidwestelijke wind wordt de milde lucht aangevoerd. Er zijn daarbij perioden met zon. Wie uit de wind en in de zon plaatsneemt, kan mogelijk een lentegevoel voelen opborrelen.

Ook maandag en dinsdag blijven de temperaturen in de dubbele cijfers. Maar het blijft ook wisselvallig.