Mapping the City

Mapping the City beeldende kunst De tentoonstelling Mapping the City wil een beeld geven van de manieren waarop kunstenaars vanaf 1960 tot nu met de stad omgaan. Twee begrippen dienden als uitgangspunt: de flaneur van Charles Baudelaire en de dérive van Guy Debord. „Mooie uitgangspunten voor een tentoonstelling, zeker in combinatie met de werken van Alÿs, Aitken en Morris. Als de tentoonstellingsmaker zich had beperkt tot het-zwerven-door-de-stad-als-kunst, dan had dit een ijzersterke expositie op kunnen leveren. Maar er zijn allerlei werken bij gehaald die helemaal niet in de opzet passen. Het concept is dusdanig opgerekt dat het feitelijk niets meer betekent.” Janneke Wesseling, 24 februari 2007 T/m 20 mei in het Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Dagelijks 10-18u. Inl: www.stedelijk.nl Sarah Morris, still uit Miami, 2002, 35 mm/dvd, duur: 27 min. en 30 sec. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam Stedelijk Museum Amsterdam

De tentoonstelling Mapping the City wil een beeld geven van de manieren waarop kunstenaars vanaf 1960 tot nu met de stad omgaan. Twee begrippen dienden als uitgangspunt: de flaneur van Charles Baudelaire en de dérive van Guy Debord.

„Mooie uitgangspunten voor een tentoonstelling, zeker in combinatie met de werken van Alÿs, Aitken en Morris. Als de tentoonstellingsmaker zich had beperkt tot het-zwerven-door-de-stad-als-kunst, dan had dit een ijzersterke expositie op kunnen leveren. Maar er zijn allerlei werken bij gehaald die helemaal niet in de opzet passen. Het concept is dusdanig opgerekt dat het feitelijk niets meer betekent.”

Janneke Wesseling, 24 februari 2007

T/m 20 mei in het Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Dagelijks 10-18u. Inl: www.stedelijk.nl