Internet Voorkeur

Academisch erfgoed. De historische collecties van vijf Nederlandse universiteiten worden toegankelijk gemaakt door de Stichting Academisch Erfgoed (SAE). Via hun site zijn topstukken te bezichtigen; van een askist uit Etrurië tot een Egyptisch mummieportret, en van een vliegend draakje tot een verlovingsportret van Frederik van Eeden. Doel van deze website: inzicht geven in de enorme rijkdommen die door de deelnemende universiteiten worden beheerd. De SAE begon ook een website over de medische collecties van de universiteiten, met bijzondere objecten uit medisch onderzoek, onderwijs en de praktijk. Deze site geeft met een uitgebreide hoeveelheid objecten een goed beeld van de geschiedenis van het medisch-academisch bedrijf in Nederland. Op de site vindt men een topstukkengalerij, een database van de deelcollecties met beschrijvingen, afbeeldingen van de objecten en achtergrondverhalen. Er is een educatief spel en een rubriek ‘actueel’ met informatie over anatomische tentoonstellingen.

Zie: www.academischerfgoed.nl; www.medischerfgoed.nl