Haest en De Graaff in de kerk

Complimenten voor uw kledingkeuze en voorbereiding op de kerkdienst die betrokkenheid en respect tonen. (Haest & De Graaff in de kerk, Leven &cetera 25 febr) En uit uw artikel maak ik op dat u ook iets hebt opgestoken. Ik weet dat onze geliefde dominee van harte wenst dat het bijbelwoord bij zijn luisteraars blijft hangen.

Dat van dat abonnement zit anders. Alles in de kerk is gratis en gereserveerde `abonnementstoelen` zijn er speciaal voor de EHBO-ers in onze kerk. Zo zitten ze goed verspreid en kunnen ze snel hulp bieden. U kunt overigens wel een abonnement nemen op ons kerkblaadje.

Dat `doorgeslagen kopieerapparaat` waarmee u onze kerkenraad in zwarte kleding associeert is niet zo vreemd als het de eerste keer misschien lijkt. Behalve een kerkenraad zijn er meer teams die dezelfde kleding dragen en daarmee iets willen uitstralen. Toen Haest en De Graaff meeliepen in het Groen Links campagneteam was dat ook in campagneoutfit nietwaar?

Het is niet zo dat in onze kerk alléén maar `waarschuwingen tegen zonde en verderf om je oren blazen`. U bent voor het verlaten van de kerk gezegend. U noemt in uw artikel psalm 89 vers 14 die u het `laatste restje levensvreugde wegneemt`. Maar na een introductie over `overtredingen en straf` gaat die psalm juist over `gunst`, `goedheid` en `trouw`. En het voordeel van zingen in hele noten is dat je aan het ritme snel gewend bent. Dat kan van pas komen bij een volgend bezoek. Bij dezen van harte uitgenodigd.

    • Gert Wiggelinkhuijsen Nunspeet