Dubbelslag op EK voor hordelopers

Dubbelslag op EK voor hordelopers Birmingham, 3 Maart. Gregory Sedoc (vooraan) neemt een horde in zijn winnende race over 60 meter op het Europees kampioenschap indoor in Birmingham. In het midden Marcel van der Westen, die tweede werd. De Nederlandse dubbelslag van gisteravond is opmerkelijk, omdat beide hordelopers tot nu nooit goed presteerden op grote toernooien. Ze hadden zich tot hoofddoel gesteld de finale te halen. Sedoc en Van der Westen werden jarenlang getraind door Ineke Bonsen, maar aan deze samenwerking kwam eind vorig jaar een einde. Sedoc, die won in 7,63 seconden, had na de race geen idee dat hij Europees kampioen was geworden. „Ik kon mijn ogen niet geloven.” Foto AP Pagina 11 Marcel Van Der Westen of the Netherlands, right, clears a hurdle on his way to winning the gold medal in the final of the Men's 60 meter hurdles at the European Indoor Athletics Championships in Birmingham, England, Friday March 2, 2007. At center is Gregory Sedoc also of the Netherland's who placed 2nd. (AP Photo/Alastair Grant) Associated Press