De paarden hebben er zin in

Fotograaf Ad Nuis bezoekt voor de Achterpagina typisch Nederlandse evenementen. Vandaag deel 1 van ‘Posters’: Jumping Indoor Nijkerk.

Fotograaf Ad Nuis bezoekt voor de Achterpagina typisch Nederlandse evenementen. Vandaag deel 1 van ‘Posters’: Jumping Indoor Nijkerk. Serie Posters/ deel 1/ De indoor Jumping Nijkerk voor de 26e keer georganiseeerd door de Neuderuiters, aankomst van de paarden die meegaandoen in de zgn Z-klasse, je hebt ook nog de ZZ-klasse, de zeer zware klasse grapt de voorzitter van de club. Verschil is ongeveer 5 cm in hoogte van de hindernissen. Hier Kalvaros die uitkomt in de Z-Klasse met zijn ruiter Martine Kempkes van vereniging Gooische, Kaovaros maakte een foutje. Nuis, Ad

Tekst en foto’s Ad Nuis

Trailers met paarden rijden af en aan naar Manege Luxool voor de 26e editie van Jumping Indoor Nijkerk.

Pacific Beach, Do it Again, Savannah, Springtime, Telex en Magic Johnson zullen starten in de Z-Klasse. Ze hebben er hoorbaar zin in.

Binnen is een parcours met 10 hindernissen uitgezet. De paarden zullen in totaal 13 sprongen maken. De lengte is 410 meter.

Na de Z-klasse volgt nog de ZZ-klasse, volgens de voorzitter de zeer zware klasse.

De prijzen in de Z en ZZ klasse worden aangeboden door Koops Auto Amersfoort/Bunschoten. Ze variëren van 50 tot 200 euro.

Martine Kempkes met Kalvaros komt er niet voor in aanmerking. Een balk valt met een daverende klap naar beneden.