Brons Ruckstuhl op vijfkamp EK

BIRMINGHAM, 3 maart. Een bronzen medaille, met een dik Nederlands record (4.801 punten). Meerkampster Karin Ruckstuhl werkte gisteravond bij de EK Indoor de voor haar perfecte vijfkamp af. In het hoogwaardige veld was het geen schande te verliezen van de Olympisch -, wereld- en Europees kampioene Carolina Klüft en de sterke Britse Kelly Sotherton. En dat terwijl de inwoonster van Lelystad ook nog problemen had met haar heup. ”Ik was door de pijn bang dat het verspringen niet goed zou gaan. Toen ik 6,50 meter sprong wist ik dat dat de basis voor een medaille zou zijn. Dat was het keerpunt.” Ze steeg van zes naar drie in het klassement en consolideerde die plaats op de afsluitende 800 meter. ”Uit mijn ooghoeken zag ik Gregory en Marcel goud en zilver winnen op de 60 horden, toen viel bij mij alle druk weg.”