Whiskey punch

Ierse whiskey (of Schotse whisky of bourbon)honing1 biologische citroen

Dit is een van mijn favoriete winterdrankjes. Vaak drink ik zo’n warme whiskey onder het koken en dat veraangenaamt die taak in hoge mate. Altijd maar weer dat afgezaagde glas wijn zonder erbij te eten, dat staat mij tegen. Beter een ‘stiff drink’ voor tafel, al dan niet verdund met een pietsje water, dan die plenzen wijn.

Bereiding: Doe een flinke bodem whiskey in een hoog en hittebestendig glas zonder voet, maar met een oor. Of gebruik een theeglas dat in een metalen houder kan worden gezet. Doe een frutseltje honing bij de whiskey. Haal met een dunschiller een flinterdun reepje schil van de citroen af en doe dit eveneens bij de whiskey in het glas. Schenk er kokend water bij tot de gewenste sterkte is verkregen. Drink deze whiskey punch op koude dagen als de vijf in de klok zit. Bij verkoudheid en slapeloosheid verricht zo’n whiskey punch grote wonderen.

Morgen: lamskroketjes

    • Florine Boucher