Televisie Overige Films

Bad Boys II (Michael Bay, 2003, VS). Vervolgfilm biedt andermaal actie met Martin Lawrence en Will Smith als rechercheurs van de narcoticabrigade van Miami. Grof, snel en vies. RTL5, 20.30-23.10u., onderbroken door reclame.

Windtalkers (John Woo, 2002, VS). Pas ver in de jaren zeventig durfde de Amerikaanse regering een groot geheim uit de Tweede Wereldoorlog te onthullen: met succes was tijdens de oorlog een aangepaste vorm van de taal van de Navajo-indianen gebruikt als codetaal. De Japanners zijn er nooit in geslaagd die code te kraken. Dit historisch correcte en interessante gegeven vormt de basis voor John Woo’s raarste Amerikaanse film, maar ook de meest aan zijn Aziatische thema’s en stijlkenmerken herinnerende productie. Met Nicolas Cage. RTL7, 22.30-0.59u., met reclame.

Je ne suis pas là pur être aimé (Stéphane Brizé, 2005, Frankrijk). Fijnzinnig, melancholiek portret van een alleenstaande deurwaarder van in de vijftig. Tangolessen veranderen zijn leven. Met Patrick Chesnais, Anne Consigny, Georges Wilson. Ned.2, 24.00-1.30u.

Crocodile Dundee in Los Angeles (Simon Wincer, 2001, VS/Australië). In tweede vervolgfilm (het origineel stamt alweer uit 1986) beweegt de Australische ‘bushwalker’ Paul Hogan zich met zijn opzichtige laarzen, zijn enorme hoed en zijn grijnzende naïviteit door Hollywood. Van een bewonderenswaardige simpelheid. BBC1, 0.15-1.45u.

eXistenZ (David Cronenberg, 1999, Can/Fr./GB). Canadesesciencefictionregisseur Cronenberg trekt de kijker mee in proefsessie met een nieuw soort computerspel. In eXistenZ plugt de speler direct in op zijn centrale zenuwstelsel en dat van de ontwerpster (Jennifer Jason Leigh). Maar op haar hoofd rust een fatwa, uitgesproken door haar vijanden, de Realisten, die ook meespelen. BBC2, 0.35-2.10u.