Televisie Film van de Dag

Uit de film Lost and Delirious. Lost and Delirious Year: 2001 Director: Léa Pool Piper Perabo PHOTOS12

Lost and Delirious. Deze film van de Canadees-Zwitserse regisseuse Léa Pool is gebaseerd op een roman van Susan Swan, The Wives of Bath, en beschrijft de hooggestemde gevoelens van drie leerlingen van een meisjeskostschool. Victoria (Jessica Paré) laat zich Tory noemen en houdt in haar rebellie rekening met de grenzen die haar conservatieve en welgestelde ouders haar toestaan; Paulie (Piper Perabo) heeft haar ouders nooit gekend en heeft overal lak aan; hun nieuwe kamergenoot Mouse (Mischa Barton) verwondert zich nog over alles en denkt dat Paulie en Tory zoenend bij elkaar in bed liggen om te oefenen voor de jongens. Tragisch genoeg blijkt Tory er inderdaad zo over te denken. Pool komt in Lost and Delirious vervaarlijk dicht bij de rand van clichés en camp, maar komt net weg met de geëxalteerde melodramatiek van de dolende vrouwen op zoek naar een (seksuele) identiteit.

(Léa Pool, 2001, Can), België 2 (Canvas), 23.40-1.25u.