Sting zingt en speelt oude muziek van John Dowland

Sting zingt en speelt oude muziek van John Dowland Amsterdam, 2 maart. De rockzanger en -gitarist Sting zong gisteravond in de uitverkochte Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw liederen van de Engelse componist John Dowland, die leefde rond 1600. Sting beschouwt Dowland als een singer-songwriter, een verre voorganger van hemzelf. Hij speelde zelf ook op de luit. In het concert ‘The Journey and The Labyrinth’, dat ook op cd en dvd staat, werd hij verder begeleid door de Bosnische luitvirtuoos Edin Karamazov (links) en het Londense klassieke koor Stile Antico. Het verstilde en schaars belichte concert werd door het publiek (van twintig tot zestig-plus) ademloos aangehoord. Pas bij de toegiften klonk nog een enkel typisch Stingnummer: Message in a Bottle. Sting begint op 28 mei in het Canadese Vancouver een wereldtournee met zijn band The Police, die in 1984 uit elkaar ging en onlangs weer optrad trad bij de uitreiking van de Oscars in Los Angeles. (Foto Andreas Terlaak) Pagina 6 Sting tijdens zijn optreden in het Amsterdamse concertgebouw op 01-03-2007. Samen met luitspeler Edin Karamazov bracht hij composities van de zestiende-eeuwse componist John Dowland ten gehore. Terlaak, Andreas