PSV TV

PSV, 25 mei 1988. Dat is – tot op heden – de belangrijkste datum in de geschiedenis van voetbalclub PSV. De Eindhovense ploeg won op die dag de Europa Cup voor landskampioenen. PSV versloeg de Portugese kampioen Benfica na strafschoppen. Een integraal verslag van de finale, met een totale duur van 152 minuten en 39 seconden, is gratis te zien op het web-tv-kanaal PSV TV. PSV is vorige week een online televisiekanaal begonnen. PSV TV is niet alleen te zien via internet, maar binnenkort ook via digitale televisie van KPN en mobiele telefoon. PSV is niet de enige topclub met een eigen web-tv-kanaal. Ook Ajax biedt actueel en historisch beeldmateriaal. Ajax Internet TV is niet gratis. Andere Europese topclubs maken al langer zelf televisie. Manchester United (zie mu.tv.manutd.com) heeft MUTV en Barcelona verzorgt uitzendingen met spelmomenten en talkshows (www.barcelonatv.com).

Zie: PSV TV: www.psv.tv en Ajax: www.ajaxinternettv.nl