`President Wade wint verkiezingen Senegal`

Dakar. De Senegalese president Abdoulaye Wade heeft de presidentsverkiezingen van afgelopen zondag gewonnen. Dat heeft de kiescommissie van Senegal gisteren bekend gemaakt. Volgens de commissie heeft Wade (81) meer dan 50 procent van de stemmen gewonnen, waarmee een tweede ronde overbodig is. Er deden 14 andere kandidaten mee. Het resultaat moet nog beoordeeld en bevestigd worden door het Senegalese Constitutionele Hof. De oppositiepartijen zeggen bewijs te hebben van fraude bij de verkiezingen en zeggen de overwinning van Wade niet te zullen accepteren. Volgens waarnemers van de regionale organisatie Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten zijn de verkiezingen van zondag eerlijk zijn verlopen. Senegal wordt gezien als een zeldzaam stabiele democratie in Afrika. Het is het enige West-Afrikaanse land waar sinds de onafhankelijkheid geen staatsgreep is gepleegd.