nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Joost. Marc Hijink belicht op zijn weblog Hebben de kinderziektes van Joost.com, een nieuwe manier van digitale tv kijken die gebruik maakt van peer-to-peer netwerkverkeer. Joost biedt streaming videokanalen, waar je makkelijk in kan zoeken. „De videokwaliteit – de test draait op een 20 inch breedbeeldscherm – is met 100 Kbit/seconde niet spetterend. Af en toe stottert de toevoer en bevriest het beeld. Synchronisatieproblemen zijn er ook (audio en video lopen niet gelijk). Nog meer kinderziektes: het videoaanbod is erg mager. Oude meuk, zoals een herhaling van de Sterkste man van de wereld, maakt testen er niet leuker op. Eigenlijk zou je alles wat Uitzendinggemist te bieden heeft en alle Youtube-content hier terug willen zien. Als dat qua rechten natuurlijk zou mogen. Opvallend: tussen filmpjes worden af en toe commercials vertoond.” www.nrc.nl/hebben

Ogen. Guus van Holland heeft wielrenner Jan Ullrich, die deze week aankondigde per direct te stoppen, in de ogen gekeken. Van Holland schrijft op zijn sportweblog. „Ik geef grif toe dat ook ik als kijker afgelopen maandagavond diep in de ogen van Jan Ullrich heb gekeken. Dankzij de Duitse televisiezender ARD. En dat ik hoopte nog meer te zien dan ik al zag. Wat de altijd indringende vragensteller Reinhold Beckmann niet lukte, doordringen tot het diepste wezen van Ullrich, lukte ook de regisseur en zijn cameraman niet. Ik zag zachte ogen, ogen die liefde en begrip wilden. Ogen in nood, ogen die wanhoop uitstraalden. Ogen die iets te verbergen hadden. Maar zag ik wat ik wilde zien?”

www.nrc.nl/sportblog

Joost. Marc Hijink belicht op zijn weblog Hebben de kinderziektes van Joost.com, een nieuwe manier van digitale tv kijken die gebruik maakt van peer-to-peer netwerkverkeer. Joost biedt streaming videokanalen, waar je makkelijk in kan zoeken. „De videokwaliteit – de test draait op een 20 inch breedbeeldscherm – is met 100 Kbit/seconde niet spetterend. Af en toe stottert de toevoer en bevriest het beeld. Synchronisatieproblemen zijn er ook (audio en video lopen niet gelijk). Nog meer kinderziektes: het videoaanbod is erg mager. Oude meuk, zoals een herhaling van de Sterkste man van de wereld, maakt testen er niet leuker op. Eigenlijk zou je alles wat Uitzendinggemist te bieden heeft en alle Youtube-content hier terug willen zien. Als dat qua rechten natuurlijk zou mogen. Opvallend: tussen filmpjes worden af en toe commercials vertoond.”

www.nrc.nl/hebben