Mannetjesbever bouwt burcht

Mannetjesbever bouwt burcht In de rivier de Bronx in New York is een mannetjesbever een burcht voor zichzelf aan het bouwen. Biologen filmden de bever toen hij materiaal aan het verzamelen was voor zijn nieuwe huisje. Het is voor het eerst sinds tweehonderd jaar dat er weer een bever is gezien in de Bronx. De bevers waren uit New York vertrokken omdat de Bronx ontzettend vervuild was. Autowrakken en rubberbanden maakten het al helemaal onmogelijk om als dier in de rivier te leven. José Serrano, een volksvertegenwoordiger uit the Bronx zorgde ervoor dat de rivier schoongemaakt werd. De mannetjesbever wordt nu José genoemd. (foto AP) A beaver swims in New York City's Bronx River, Thursday, Feb. 22, 2007. After its twig-and-mud lodge had been spotted earlier on the river bank, biologists photographed New York's State Mammal in the river after a 200 year absence. Amid heavy trapping, beavers disappeared from the city in the early 1800s, according to the city Department of Parks & Recreation, but may become more common as their populations expand and development cause their habitats to shrink. (AP Photo/Wildlife Conservation Society, Julie Larsen Maher ) **NO SALES** Associated Press

In de rivier de Bronx in New York is een mannetjesbever een burcht voor zichzelf aan het bouwen. Biologen filmden de bever toen hij materiaal aan het verzamelen was voor zijn nieuwe huisje. Het is voor het eerst sinds tweehonderd jaar dat er weer een bever is gezien in de Bronx. De bevers waren uit New York vertrokken omdat de Bronx ontzettend vervuild was. Autowrakken en rubberbanden maakten het al helemaal onmogelijk om als dier in de rivier te leven. José Serrano, een volksvertegenwoordiger uit the Bronx zorgde ervoor dat de rivier schoongemaakt werd. De mannetjesbever wordt nu José genoemd. (foto AP)