Lichtvoetige pretentieloze en soms malle covers

CD POPSOUL Nathalie Cole: Leavin’ Verve ***--

CD POPSOUL

Nathalie Cole: Leavin’

Verve ***

De Amerikaanse vocaliste Nathalie Cole leidt een allerminst zorgeloos leven. Op jonge leeftijd verloor ze haar vader, de legendarische zanger Nat King Cole. Ze was drugsverslaafd, scheidde tweemaal en verloor haar broer aan Aids.

Na grote commerciële pop- en r&b-hits als Pink Cadillac en Miss You Like Crazy liepen eind jaren tachtig ook de verkopen van haar albums terug. Dat ze haar carrière nog vlot heeft weten te trekken is een wonder. Ze won zes Grammy’s met het album Unforgettable,…With Love, waarop ze haar liedjes van en mét haar vader zong, dankzij de moderne techniek. Ze verraste met glamourjazz op Ask a Woman Who Knows. Nu keert ze terug met Leavin’, een pretentieloos coveralbum met Aretha Franklin’s Day Dreamingen Fiona Apple’s Criminal .

Cole is niet per se een zangeres om rekening mee te houden, toch smaken haar lichtvoetige popsoul-interpretaties in soms malle arrangementen best. Vooral de manier waarop ze haar soulvolle stem alle kanten op kan bewegen is een verrassing.

Amanda Kuyper

    • Amanda Kuyper