Kennedy`s adviseur Arthur Schlesinger (89) overleden

Rotterdam. De Amerikaanse historicus en schrijver Arthur Schlesinger is gisteren aan een hartaanval is overleden. Hij was onder meer adviseur van de Amerikaanse president John F. Kennedy en van zijn broer Robert Kennedy. Schlesinger behoorde tot een nieuwe generatie vooraanstaande politieke intellectuelen van Amerikaanse topuniversiteiten die door de Democratische president John Kennedy in 1960 naar het Witte Huis werden gehaald. Door zijn met een Pulitzer Prize bekroonde bestseller A thousand days (1965) over Kennedy is Schlesinger in zijn verdere leven sterk met dit tijdperk geassocieerd geweest. Hij heeft ook de broer van president Kennedy, Robert, geholpen met diens campagne in 1968 die ook door moord eindigde. Al voor de Kennedy-periode was Schlesinger een nationaal bekende en invloedrijke historicus met een meeslepende schrijfstijl en een uitgesproken links-liberaal politiek stempel.