Intern onderzoek naar lek Getronics

Amsterdam. Getronics laat intern onderzoeken wie vertrouwelijke informatie heeft gelekt naar de pers. Ook heeft de automatiseerder toezichthouder AFM ingeschakeld om eventueel marktmisbruik te onderzoeken. Dat maakte Getronics gisteren bekend. Aanleiding is de publicatie woensdag van een rapport van Ernst & Young over het verkeerd rapporteren van cijfers bij de activiteiten van Getronics in Italië. Uit dit vertrouwelijke rapport werd woensdag gepubliceerd in Het Financieele Dagblad. Topman Klaas Wagenaar zei vanochtend dat hij ”wakker wordt gehouden door de vraag wie een bedrijf met 25.000 werknemers wil schaden door vertrouwelijke informatie naar buiten te brengen”. Woensdag vroeg Getronics de AFM te onderzoeken of iemand met het lekken bijvoorbeeld heeft getracht de koers te manipuleren.