Eigen videokanaal voor politici VS op Youtube

Rotterdam, 2 maart. Kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap hebben gisteren hun eigen videokanaal gelanceerd op Youtube. Op You Choose `08 kunnen de Democraten Hillary Clinton, Barack Obama, John Edwards en Bill Richardson en de Republikeinen John McCain, Mitt Romney and Rudy Giuliani volgens het persbureau Reuters in discussie gaan met hun kiezers. Zij kunnen een video plaatsen over een bepaald onderwerp. Aan de hand daarvan gaan kiezers in discussie of stellen vragen. Politici hebben eindzeggenschap over de te plaatsen reacties. Clinton en Obama openden hun campagnes al met een videoboodschap op internet. Ook Nederlandse politici hebben videoboodschappen ontdekt. VVD-fractieleider Mark Rutte sprak de kiezer in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen 2006 toe op zijn videolog.

Kijk naar You Choose `08: http://www.youtube.com/youchoose