Eigen kanaal voor VS presidentskandidaten op internet Youtube

Rotterdam. Kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap hebben gisteren hun eigen video-kanaal gelanceerd op Youtube. Op You Choose `08 kunnen de Democraten Hillary Clinton, Barack Obama, John Edwards en Bill Richardson en de Republikeinen John McCain, Mitt Romney and Rudy Giuliani volgens het persbureau Reuters in discussie gaan met hun kiezers. Zij kunnen een video plaatsen over een bepaald onderwerp. Aan de hand daarvan gaan kiezers in discussie of stellen vragen. Politici hebben eindzeggenschap over de te plaatsen reacties. Steeds meer Amerikaanse kandidaten maken gebruik van video`s op internet voor hun politieke boodschap. Clinton en Obama openden hun campagnes met een videoboodschap op internet. Ook Nederlandse politici hebben videoboodschappen ontdekt. VVD-fractieleider Mark Rutte sprak de kiezer in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen 2006 aan op zijn videolog.