De clown is jarig

Op een dag was clown Menello zo erg druk bezig, dat hij niet merkte dat hij jarig was en dat iedereen om 2 uur 's middags op zijn feestje kwam en dat hij een nieuwe muts en een pak en schoenen kreeg. Toen Menello in het park liep met zijn wagentje, zei hij „hier is het goed om te zitten en ballonnen op te blazen, want het is een hete dag en ik zal er water in doen en aan de kinderen geven, zodat ze de ballon kapot kunnen maken en al het water eruit stroomt.”

Toen Menello drie ballonnen had opgeblazen kwam er een meisje dat Roos heette aan en zei „Mag ik een waterballon lieve clown”, en Menello zei „ja hoor lieve meid.” En de moeder zei; „Moet je die ballonnen betalen hè.”

„Nee hoor”, zei Menello, „want ik heb ze al in de winkel betaald. Doei lieve meid.” Toen Menello zeven ballonnen opblies, kwam er een drieling aanwandelen naar Menello en zei „Hallo clown, mogen wij een waterballon?”

Menello zei; „ja hoor vierling, en dan ga ik weg als jullie een ballon hebben. Hebben jullie een ballon?” En de drieling zei in koor „JA CLOWN.”

Toen Menello bij zijn huis was en binnenkwam schrok hij even, want hij was zijn feest bijna vergeten en alle slingers op te hangen. Hij dacht „mh, ja gelukkig heb ik nog genoeg tijd, het is half twee, dus ik red het gelukkig.”

Toen Menello bijna klaar was zei hij „hoeveel vrienden komen er nou?” mh, de eerste is Imer, hm, hm, hm, hm,.. Hè, dat was een pittige som. Er komen 10 clownen. Toen ging de bel Ting Dong „Aaahhaah, daar zijn de tien clownen!” En dit werd een reuze gezellig feest. Taart gooien en nog veel meer. Toen alle clownen weg waren schreef Menello in zijn mooie dagboek. Het was leuk op het feest. En daarna ging hij lekker slapen.

Clownsverhaal van Eva Martini, 8 jaar, uit Oosterhout