Alan Donohue, zanger van The Rakes

Alan Donohue, zanger van The Rakes

The Rakes komt uit dezelfde Oost-Londense scene als The Others en The Libertines. De groep speelt nerveuze rockliedjes met snedige zang. Hun tweede cd, Ten New Messages, verschijnt volgende maand.

Wat was de eerste plaat die je zelf kocht?

„Ik weet nog dat ik in Woolworth was, en voor het eerst iets anders kocht dan een plastic dinosaurus. Dat werd BAD van Michael Jackson, op cassette. Maar de plaat die mijn ‘muzikale identiteit ’heeft gevormd, was de compilatie Now 11 met allemaal hits uit de hitparade, van Bomb The Bass en Pet Shop Boys enzo. Ik was toen 12.”

Ben je een verzamelaar?

„Nee, ik heb nooit behoefte gehad om een bepaalde artiest compleet te hebben. Ik heb mijn cd’s niet eens op alfabet staan. Ik hoor muziek het liefst op de radio, of tegenwoordig op internet. Daar hoor ik nieuwe rare dingen.”

Favoriete plaat:

„Smells Like Teen Spirit van Nirvana. Ik draai het nu nooit meer, maar toen was het de eerste gitaarmuziek die me raakte.”

Beste dansnummer:

„Ik hou van Motown: Stevie Wonder, Marvin Gaye, daar luisterden mijn ouders naar. En One More Time van Daft Punk, die is onweerstaanbaar.”

Troostplaat:

„Als troost luister ik naar Leonard Cohen, om zijn teksten. Bij hem hoor je dat hij weet hoe moeilijk de wereld is. Hij weet ook hoe moeilijk de liefde is. Maar hij schrijft niet sentimenteel, eerder met humor. Dat helpt.”

Wat zouden mensen niet van je verwachten:

„Dat ik dol ben op ‘slechte smaak’: Kool&The Gang, Steely Dan, Britney Spears. Als je alleen naar gitaarmuziek luistert, mis je veel!”

Hester Carvalho

    • Hester Carvalho