6 redenen om uit te gaan

1 Uit eten met IENS

Scallywags

Den Haag, Wagenstraat 117 (lunchroom) /144 (restaurant) Tel. (070) 363 34 48 Keuken open 17.30–23.00 hip

Heerlijk, om spontaan op maandagavond een restaurant binnen te kunnen vallen en dan allerhartelijkst te worden ontvangen. Dit welkom is heel typerend voor Scallywags. Er zijn twee zaken van Richard de Fontaine: een lunchroom met oneindig veel scones en taarten en een restaurant met pure producten en eerlijke ingrediënten. De luie, klassiek Engelse fauteuils, waarin je tot aan de grond wegzakt, doen denken aan de uitverkoop van de kringloopwinkel, maar zitten heerlijk.

uitstekend |Mijn verjaardag gevierd met een High Tea bij Scallywags. Was hartstikke leuk! Heel lekker gegeten en gedronken (scones, taart, sandwiches met verschillende soorten thee én wijn), ontzettend leuk en goed geholpen. Een aanrader! (11-02-2007 E. de V. te Den Haag)

uitstekend |In al zijn eenvoud is het eten echt fantastisch. De prijs-kwaliteitverhouding is super en het plezier waarmee de gastheer zijn werk doet in een gezellige en ontspannen omgeving geeft dat extra dat ik in een restaurant zoek! (24-01-2007 F. van der P. te Den Haag)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 MODE/MUSEUM

Fashion Fantasy in NAi

Rotterdam: NAi, zaal 3. Zaterdag 20.00-02.00u. Inl: www.nai.nl

Tijdens de Rotterdamse Museumnacht staat het NAi letterlijk en figuurlijk in de spotlights. Van buiten wordt het gebouw spectaculair verlicht, binnen vinden tal van activiteiten plaats, zoals Fashion Fantasy. Deze modebelevenis van Mode Marché zal het spanningsveld tussen mode in het museum en mode op straat zicht-,hoor- en voelbaar maken. Passe-partouts voor de Museumnacht kosten 11 euro in de voorverkoop en 15 euro op de avond zelf.

3 WORKSHOP

Schrijven onder de Dom

Utrecht. Zondag, 14.00-17.00u. Prijs: 10 euro. www.utrechtoverutrecht.nl

Tijdens deze schrijfworkshop op locatie ga je onder leiding van stadsgids Eefje Hengst op zoek naar Utrechtse verhalen. Na een wandeling rond de Dom ga je naar binnen om aan de hand van schrijfoefeningen de opgedane verhalen en impressies op papier te zetten. Schrijfdocente: Nanda Huneman. Deze workshop wordt gegeven in het kader van het festival ‘Utrecht over Utrecht’ dat 17 juni in het Louis Hartlooper Complex plaatsvindt.

4 MUZIEK

Bromheads Jacket

Arnhem: Kultuurhuis Bosch. Vrijdag 21.00u. Entree: 15 euro. Inl/res: 026-3518436; www.kultuurhuisbosch.nl Rotterdam: Rotown. Zaterdag 21.00u. Inl/res: www.rotown.nl

Wildste exponent van de golf van nieuwe bands uit Sheffield. Bromheads Jacket liet op London Calling al eens zien dat explosieve gitaarrock aan impact wint met een zanger die van het podium stort en zijn optreden met bebloed voorhoofd afmaakt. Het lijkt een weloverwogen act, ook bij andere optredens liet de band een spoor van vernieling en vuige rock & roll-opwinding achter.

5 KUNST/MUZIEK

De Nacht van Kunst en Muziek

Enschede: Rijksmuseum Twenthe. Zaterdag 20.00u. Entree: 15 euro. Kaarten: www.podiumtwente.nl

Rijksmuseum Twenthe en Podium Twente organiseren een nachtprogramma. Eén van de artiesten in het museum is stemkunstenaar Greetje Bijma. Dans en videoanimaties komen samen in de choreografie Dreamsketch van David Middendorp. Maar ook kleinkunstenaar Simone Zacharias, snoepkunstenaar Marc Otte en anderen geven acte de presence in het museum. Tot slot is er een dansfeest in de Grote Kerk met Jules Deelder als dj.

6 CABARET

Goedkoop Cabaret

Amsterdam: Crea Theater, Turfdraagsterpad 17. Vrijdag & zaterdag, 20.30u. Entree: 6 euro. Res/inl: 020- 5251400; www.goedkoopcabaret.nl

Goedkoop Cabaret organiseert iedere eerste weekeinde van de maand een goedkope cabaretavond. Het mes snijdt aan twee kanten: bezoekers betalen slechts zes euro voor anderhalf uur cabaret en per avond kunnen drie cabaretiers een half uur hun programma ‘try-outen’, voordat ze er het land mee in trekken. Dit weekeinde met o.a. Pieter Jouke en Michiel Peereboom en Robbert Jan Proos.