Zwaarlijvige Chinese gamer (150 kg) sterft na marathonsessie

Peking. Een zwaarlijvige Chinees (26) is overleden na een marathonsessie computerspelletjes spelen. Dat maakten de staatsmedia gisteren bekend. De 150 kilo zware man uit Jinzhou in de noordoostelijke provincie Liaoning zakte zaterdag ineen na bijna zeven dagen onafgebroken online gamen, zo schreef de China Daily . Volgens de lokale leraar Xu Yan zet het ”saaie leven” tijdens de Chinese Nieuwjaarsvakantie veel mensen aan tot gamen. ”Er zijn maar twee opties”, zei Xu Yan. ”De tv of de computer. Wat kun je nog meer doen als alle winkels en cafetaria`s dicht zijn?” Het aantal gameverslaafde tieners en jongvolwassenen in China is de afgelopen jaren enorm gestegen. Zo`n 2,6 miljoen mensen, 13 procent van alle internetgebruikers onder de 18 jaar, zou verslaafd zijn.