Televisie Overige Films

All Stars (Jean van de Velde, 1997, Ned.). Met veel vaart gefilmde tragikomedie, van de regisseur van Lek, Floris en Wild Romance, over voetbal en ouder worden heeft enkele zwakke plekken, maar onderscheidt zich door enthousiast ensemblespel en typisch Hollandse beelden. Zeven jongens (Antonie Kamerling, Danny de Munk, Daniël Boissevain, Peter Paul Muller, Raymi Sambo, Thomas Acda, Kasper van Kooten) maken voorafgaand aan hun 500ste competitiewedstrijd de balans op van hun leven en vriendschap. Leidde tot tv-serie. Ned.3, 20.25-22.30u.

The Guns of Navarone (J. Lee Thompson, 1961, GB/VS). Vermaarde MacLeanverfilming over heterogeen gezelschap geallieerden dat Duitse kanonnen op Grieks eiland onschadelijk dient te maken. Met Gregory Peck, David Niven, Stanley Baker, Anthony Quinn. RTL7, 20.30-22.30u.

Raising Helen (Gary Marshall, 2004, VS). Kate Hudson heeft net zo’n hartverwarmende lach als haar moeder Goldie Hawn, en die lach is helaas lang niet het enige dat in Raising Helen het hart moet verwarmen, want er komen ook nog schattige kinderen in voor en sexy dominees en lieve buren. Hudson speelt een jonge carrière-dame die de voogdij krijgt opgedrongen over de drie kinderen van haar overleden zuster. Net5, 20.30-22.55u., onderbroken door reclame.

Erik of het klein insectenboek (5 & 6) (Gidi van Liempd, 2004, Ned/België). Zesdelige televisie-versie van kinderfilm naar novelle van Godfried Bomans. Morgen, Ned.3, 10.05-10.50u.

Whale Rider (Niki Caro, 2002, Nieuw-Zeeland). Publiekslieveling van het Rotterdamse filmfestival van 2003 is een mild exotisch sprookje over meisje dat uitverkoren lijkt te zijn om leiding te gaan geven aan haar Maori-gemeenschap. Haar opa vindt echter dat alleen mannen dat kunnen. Morgen, Ned.3, 15.25-17.00u.