Sloppenwijk in Colombia bij brand verwoest

People walk through the burned ruins of the Moravia neighborhood destroyed by a fire in Medellin, Colombia, Wednesday, Feb. 28, 2007. The fire ripped through the neighborhood Tuesday night destroying at least 150 houses, authorities said. (AP Photo/Luis Benavides) Associated Press

. Bij een brand in de wijk Moravia in de Colombiaanse stad Medellin werden meer dan driehonderd houten huizen verwoest. Volgens de plaatselijke politie werd een jongen gedood door het vuur en vielen er tenminste twintig gewonden. Honderden gezinnen bouwen in deze arme wijk hun huizen op een vuilnisbelt. Zij zijn nu allemaal dakloos geworden.

Het vuur brak uit in een van de huizen, maar verspreidde zich snel de huizen van hout zijn.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Maar buurtbewoners verklaarden tegen een verslaggever van het Australische Skynews dat het begon met een kaars die per ongeluk omviel in het eerste huis.

Het kind dat overleed, verdween in de chaos en werd later door zijn ouders dood teruggevonden in zijn uitgebrande huis.