Samenwerking TA en Toneelschuur rond jong talent

Rotterdam, 1 Maart.Toneelgroep Amsterdam gaat een langjarig samenwerkingsverband aan met de Haarlemse Stichting Toneelschuur Producties om jonge regisseurs de kans te bieden door te groeien naar de grote zaal. Ook met de regisseurs Erik de Vroedt en Thibaud Delpeut wordt een langer samenwerkingsverband aangegaan. TA-acteur Jacob Derwig gaat zich op regie toeleggen. Onder de naam TA2 willen de Toneelschuur en Toneelgroep Amsterdam regisseurs helpen de stap naar de grote zaal te maken. ”Die stap was in het verleden vaak te groot,” aldus TA-leider Ivo van Hove. ”Een produktiehuis als de Toneelschuur kan dat overbruggen.” De regisseurs De Vroedt en Delpeut gaan ieder een produktie bij het gezelschap regisseren. Delpeut, die vorig jaar afstudeerde aan de regieopleiding van de Amsterdamse Toneelschool, regisseert Brittannicus van Racine met het volledige ensemble. Ook gaat hij regieassistentie doen. De Vroedt, die afgelopen jaren opviel met de regies van door hemzelf geschreven stukken bij zijn formatie Mighty Society, regisseert A Streetcar named Desire. Toneelgroep Amsterdam gaat Mighty Society organisatorisch ondersteunen.