Radio Voorkeur

Desmet live. Ethica, juriste en columniste Marjolijn Februari praat over haar nieuwe roman De literaire kring. Verder aandacht voor het 70-jarig bestaan van de uitgeverij van Penguin books en de jubileumtentoonstelling in het museum Meermanno in Den Haag. Verder een discussie over de Oscarwinnende film Das Leben der Anderen waarin de activiteiten van de Stasi in de voormalige DDR worden belicht met journaliste Pauline de Bok en hoogleraar Duitse taal- en letterkunde Anthonya Visser. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Regisseur Albert ter Heerdt praat over zijn nieuwe film Kicks. Na Shouf Shouf Habibi hield hij Nederlanders en Marokkanen een spiegel voor. In Kicks probeert hij racisme en integratie een ‘menselijk gezicht’ te geven. Radio 1, 19.04-20.00u.

Hoe?Zo! Hoogleraar algemene economie Jaap Abbring geeft zijn mening over de risico’s van asymmetrische informatie op de economie zoals bijvoorbeeld een bankdirecteur die de productiviteit van zijn medewerkers niet kan nagaan of een autoverzekeraar die het rijgedrag van zijn klant niet kent. Radio 5, 21.03-22.00u.