Programma van Pinkpop is bekend

Amsterdam, 1 maart. Het definitieve programma van popfestival Pinkpop is bekend. Het festival, dat plaatsvindt in het Pinksterweekeinde, zal op maandag worden afgesloten door The Smashing Pumpkins. Verder treden de populaire Arctic Monkeys, showrocker Marilyn Mason, nieuwkomer The Fratellis, zangeres Amy Winehouse, Snowpatrol en Juliette & the Licks, onlangs nog de ”vrouwelijke Iggy Pop” genoemd, op. De echte Iggy treedt op zaterdag aan, samen met The Stooges. Aan Nederlandse artiesten zijn onder meer Ilse de Lange, Within Temptation en C-mon & Kypski geboekt. Afgelopen jaar was de rockband Red Hot Chili Peppers de afsluitende act van Pinkpop. Het festival was toen uitverkocht, na een zwaar tegenvallend 2005. Het budget voor dit jaar ligt op 2,5 miljoen euro, zes ton hoger dan in 2006. Organisator Jan Smeets zei gisteren te verwachten dat Pinkpop dit jaar weer uitverkocht raakt.