Marianne Timmer mist in Calgary finale wereldbekercyclus

ROTTERDAM. Marianne Timmer mist komend weekeinde de finale van de wereldbeker in Calgary. De schaatsster van DSB is wegens familieomstandigheden teruggekeerd naar Nederland. Manager Toon Gerbrands heeft dit gisteren bevestigd. Timmer zal hierdoor waarschijnlijk ook niet meedoen aan de wereldkampioenschappen afstanden een week later in Salt Lake City. ”Dat staat nog niet helemaal vast, maar de kans is heel klein”, aldus Gerbrands.

De olympisch kampioene van Turijn kende dit seizoen veel tegenslagen. Afgelopen zomer brak ze haar sleutelbeen, toen ze bij een conditietraining ongelukkig ten val kwam. Rond Kerst liep ze een flinke verkoudheid op, waardoor ze vervolgens wekenlang last had van haar longen. Daardoor moest ze zich medio januari halverwege de WK sprint terugtrekken. Timmer hoopte te kunnen pieken op de WK afstanden, maar door trieste familieomstandigheden moet de schaatsster (hoogstwaarschijnlijk) ook door dat evenement een streep trekken.