Internet Voorkeur

Pinkpop. Inmiddels is het een traditie dat de programmering van het Pinkpopfestival jaarlijks in Paradiso wordt bekendgemaakt. Gisteren kondigde Jan Smeets in deze Amsterdamse poptempel aan dat op 26, 27 en 28 mei onder meer Marilyn Manson, Amy Winehouse, Razorlight, Snow Patrol, Muse en Arctic Monkeys zullen optreden in Landgraaf. Op de website van Pinkpop staan natuurlijk ook de namen van de overige bands. Daarnaast valt er informatie te vinden over tickets, de camping en het vervoer. Een aardige extra op de website is een overzicht van de geschiedenis van het bekendste popfestival van Nederland. Bezoekers van de site kunnen nog eens terugkijken welke bands de afgelopen jaren op Pinkpop speelden en wat voor weer het was. Zo lezen we dat het festival precies twintig jaar geleden 32.000 bezoekers trok met bands als Lou Reed, Chris Isaak én Iggy Pop. Die laatste popicoon keert dit jaar weer terug op het festival met zijn The Stooges. Overigens stond de programmering van de Pinkpop-editie al eergisteren op Graz.nl, een website vol festivalnieuws en -speculaties. De site staat er om bekend opvallend goed te voorspellen welke bands op festivals in binnen en buitenland spelen.

Voor meer informatie zie:www.pinkpop.nl; ander festivalnieuws op www.graz.nl