Geen gekkebekkenspelletje meer

De fansite andrehazesfan.nl is ‘op zwart’. De weduwe van de volkszanger, Rachelle Hazes, had de beheerders van de internetpagina gesommeerd alle beeld, tekst en geluid over haar man te verwijderen. Voor Marion van der Horst, met haar man Arnold de drijvende kracht achter de organiserende stichting, is de lol er sindsdien af. „We zijn het heel erg zat! De stekker gaat eruit.”

Uw site is „respectloos en veelal kwetsend ten aanzien van André en zijn nabestaanden”, stelt Rachel.

„Onzin. Jarenlang hebben wij met toestemming van de platenmaatschappij en het productiebedrijf van André beeld- en geluidsmateriaal op de site geplaatst. André vond onze site geweldig. Samen met Dreetje (zijn zoon, red.) speelde André vaak het gekkebekkenspelletje op onze site.”

U bent geen fan van de weduwe Hazes?

„Ik heb respect voor het feit dat zij het zolang met André heeft uitgehouden. Met zo’n moeilijke man had ik zelf geen week getrouwd kunnen zijn. Maar sinds Rachel in het leven van André is gekomen, zijn de fans naar achteren geduwd. Ja, in het gastenboek op onze site is Rachel regelmatig uitgescholden. Veel fans van André zijn echt woedend op haar. Maar al te grove reacties hebben we zelf altijd snel verwijderd.”

Op 29 juni, één dag voordat André 56 jaar zou worden, organiseert u een muzikaal eerbetoon, met optredens van onder anderen Ollie & Bollie en René Riva. Gaat dat nog wél door?

„Ja. En daarna heffen we de stichting op. Ook dat soort avonden worden moeilijk zonder beeldmateriaal van André. Ik word hier heel verdrietig van. En die emoties beginnen om te slaan in boosheid. Maar wat die vrouw ons ook aandoet, André pakt ze ons niet af. André is voorgoed uit ons leven, maar nooit uit ons hart.”

    • Arjen Ribbens