En verder

ArchitectuurOp 2 maart (15u) wordt er een rondleiding gegeven over Architectuur in De Uithof. Tijdens de rondleiding wordt een bezoek gebracht aan het Minnaertgebouw met in de hoofdhal een waterbassin voor regenwater, het Educatorium van OMA, de nieuwe universiteitsbibliotheek van Wiel Arets, het NMR-gebouw van UN Studio en de Basketbar.

Vertrek: receptie van het Educatorium, Leuvenlaan 19, Utrecht. Duur: 2 uur. Kosten: 9,50 euro p.p. Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door. Opgave/inl: 030-2321686

De DoodOp 2 maart (19u) worden in het Rijksmuseum ihkv het programma De Dood de naamloze slachtoffers uit de Gouden Eeuw herdacht. Uit het schilderij Het ontploffen van het Spaanse admiraalschip koos een aantal dichters, onder wie Rien Vroegindeweij, Tonnus Oosterhoff, Mustafa Stitou en F. Starik, elk een naamloos slachtoffer die zij de laatste eer bewijzen met een gedicht. Op deze avond wordt de bundel onder de titel ‘Een eerlijk zeemansgraf’ gepresenteerd.

Zaal 1, Rijksmuseum, Jan Luijkenstraat 1 (Philipsvleugel), Amsterdam. Inl: 020-6747000 & www.rijksmuseum.nl/avonduren

PoëzieDe Dordtse Dag van de Poëzie is op zaterdag 3 maart. Twaalf dichters lezen voor uit eigen werk op vijf historische locaties in de binnenstad. Dichters in spé kunnen gebruik maken van het Open Podium. Het poëzieprogramma wordt omlijst met muziek. Het thema van de poëzie dag luidt ‘Over de wateren’.

Binnenstad van Dordrecht. Kaarten bij de Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153 en Boekhandel De Bengel, Voorstraat 285. De toegang is € 10 per dagdeel. Inl: 078-6205500.

MuseumnachtDe zesde Rotterdamse Museumnacht vindt plaats op 3 maart (20-02u) en heeft als thema: ‘Een vurige nacht’. Met o.a. een Vurig Versierprogramma in het Onderwijsmuseum, Vuurlopen in het Belasting & Douane Museum en dansworkshops in het Wereldmuseum.

Tickets in de VVV Rotterdam Store en bij de deelnemende musea. Inl: www.rotterdamsemuseumnacht.nl

SchumannOp 4 maart (14-15u) spelen de pianisten Jet Röling en Liesbeth Kraaijpoel in Museum de Buitenplaats werken van Robert en Klara Schumann en Brahms.

Museum voor figuratieve kunst, de Buitenplaats te Eelde. Entree museum en concert: € 5,-. Inl: 050-3095818.

The SixtiesIntroducing the Sixties! is de titel van een lezing op 4 maart (14u) over de achtergronden van de Sixties!-expositie.

Gemeentemuseum Den Haag. Res 020-418 50 50 & www.kunstgeschiedenis.nl