Dubbele paspoorten

Nu nog onschuldig

In het Van Dale woordenboek wordt loyaliteit als volgt omschreven: ‘trouw aan een verplichting of verbintenis’. De staatssecretarrissen zijn dat toch? Mocht in de toekomst anders blijken, dan moeten er (net als bij iedere andere ambtenaar) dán maatregelen getroffen worden. Maar niet nu; valt er iets te zeggen voor het argument dat iemand onschuldig is tot het tegendeel is bewezen?

Bart Molsbergen

Dienstplichtig

Er wordt te weinig bij stil gestaan dat mannen met een Turks paspoort tot hun veertigste dienstplichtig zijn en een aantal malen herhalingsoefeningen behoren te doen. Waar ligt dan hun loyaliteit? Ze gaan nota bene in vreemde krijgsdienst!

Henri Smink

Keuzevrijheid

Wij vinden het nu heel normaal dat mensen zelf keuzes kunnen maken over hun religie, levensovertuiging, nationaliteit en seksuele geaardheid. De keuze voor een dubbele nationaliteit moet in dit kader worden gezien.

Ugur Pekdemir

Voorzitter TANNET (Turks Academisch Netwerk)

Uitslag poll ‘Mogen bewindslieden een dubbele nationaliteit hebben?’

Ja 47 procent (540)

Nee 52 procent (599)

Weet niet 1 procent (15)

Discussieer mee op www.nrc.nl/discussie