Cybershot

12 megapixel in compact formaat.

De W200 is een Cybershot-camera van Sony die over een 12,1 megapixel beeldchip beschikt. Deze resolutie was tot voor kort alleen voorbehouden aan de duurdere spiegelreflexmodelen, maar is nu ook beschikbaar in een eenvoudiger compactjasje. Hoef je tenminste niet zo’n beer van een camera mee te zeulen.

Als extra optie is een HD-dock beschikbaar waarmee je je foto’s via componentkabels kunt tonen op een High Definition televisie. Daarnaast kan de W200 leuke diavoorstellingen in elkaar schroeven met filmpjes en vloeiende overgangen. Daar heb je dus geen computer meer voor nodig.

De W200 is uitgevoerd met een 3x zoomlens. Is dat niet genoeg, dan heeft Sony een alternatief: de nieuwe DSC-H9 met een 15x optische zoomlens. Een kruising tussen een verrekijker en een digitale camera, maar toch draagbaar.

Marc Hijink

Meer specificaties op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink