Balkenende en Bos reageren op brief van Anton Geesink

UTRECHT, 1 maart. Een brief van Anton Geesink aan de coalitiepartners over de sport in het reageerakkoord heeft een reactie uitgelokt bij premier Jan Peter Balkenende en vicepremier Wouter Bos. De twee reageren in een schrijven op de kritiek van het Nederlandse lid van het International Olympisch Comité (IOC) dat de sport in het akkoord te weinig is uitgewerkt. Bos schrijft in zijn reactie dat oud-judokampioen Geesink met zijn brief een punt heeft. ”Ik zal zorgen dat we het de komende tijd op dit punt beter zullen doen en hoop daarbij op uw voortdurende steun te kunnen rekenen”, aldus Bos. Volgens Balkenende is de passage over sport in het regeerakkoord qua omvang weliswaar bescheiden, maar wel zeer betekenisvol. ”Uw pleidooi voor een verbreding en verdieping van de maatschappelijke discussie over het belang van sport kan ik onderstrepen. Het nieuwe kabinet heeft zich voorgenomen de dialoog met de samenleving aan te gaan en zal trachten om in gezamenlijkheid verder te komen.”