Arsenal onderuit in bekertoernooi

Arsenal, tegenstander van PSV in de Champions League, is uitgeschakeld in het Engelse bekertoernooi. de voetbalploeg uit Londen verloor de replay in de achtste finales bij Blackburn Rovers. Ex-Ajacied Benni McCarthy maakte in de 87ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

In Frankrijk zorgde de vierdeklasser FC Montceau voor een stunt door RC Lens, de nummer twee in Ligue 1, met 1-0 uit te schakelen in de kwartfinale van het bekertoernooi. De held van de avond werd Christophe Alidor die elf minuten voor het einde een strafschop benutte. PSG werd ook uitgeschakeld, na een 2-1 nederlaag bij FC Sochaux. FC Nantes en Olympique Marseille hadden de halve fnales al bereikt.

VfB Stuttgart plaatste zich ten koste van Hertha BSC voor de halve finale van de Duitse DFB-Pokal. Stuttgart won met 2-0. Dinsdag hadden FC Nürnberg, VfL Wolfsburg en Eintracht Frankfurt zich al geplaatst.

De Spaanse bekerwedstrijd tussen Betis en FC Sevilla werd in de 57ste minuut gestaakt nadat Sevilla-coach Juande Ramos door een voorwerp – gegooid vanaf de tribues – was geraakt. Ramos kreeg een volle plastic fles tegen zijn hoofd, waardoor hij knock-out ging. Hij mocht vanochtend het ziekenhuis verlaten. Het incident gebeurde vlak nadat Sevilla een 1-0-voorsprong had genomen

Getafe bereikte voor het eerst de halve finale van het bekertoernooi. De club van de Duitse coach Bernd Schuster schakelde Osasuna uit. Ook Deportivo en Barcelona schaarden zich bij de laatste vier.

In Italië kwam een einde aan de zegereeks van Internazionale in de Serie A. Na zeventien overwinningen op rij volgde een gelijkspel. Udinese hield de koploper in San Siro op 1-1. De voorsprong van Inter op AS Roma blijft veertien punten. De Romeinen speelden 2-2 tegen Chievo Verona.