Amerikaans netwerk van doping ontdekt

ALBANY. Federale agenten van de Amerikaanse overheid hebben bij invallen in apotheken in Florida en Alabama een netwerk voor de verdeling van steroïden ontdekt. De organisatie zou veel Amerikaanse sporters bevoorraden met verboden middelen, zo schrijft het dagblad Albany Times-Union. Tijdens de huiszoekingen in Orlando (Florida) en Mobile (Alabama) vonden de rechercheurs bewijzen dat een netwerk dopingproducten via het internet verdeelt. De cliënten zijn spelers uit het American football en honkbal en ook voormalige boksglorie Evander Holyfield, die aan een comeback werkt. De krant citeert een anonieme bron die beweert dat Richard A. Rydze, in 1972 olympisch medaillewinnaar in het duiken en nu dokter bij het American-footballteam Pittsburgh Steelers, via het netwerk testosteron en groeihormonen heeft gekocht voor 750.000 dollar.