Alles is ijdelheid

Alles is ijdelheid In een boeiende toneelsolo vertolkt de Vlaamse actrice Viviane De Muynck met krachtige présence de Duits-Franse schrijfster Claire Goll (1890-1977). Goll kende alle belangrijke kunstenaars en schrijvers tijdens de artistieke explosie in Parijs van begin 1900, onder wie Picasso, Joyce, Rilke. Zij geeft op vileine wijze een portret van hen. In feite gaat de voorstelling over ouder worden en de angst voor vergetelheid. De Muynck staat eenzaam onder een lichtende sterrenhemel, die langzaam dooft. 2 maart Amsterdam Stadsschouwburg. Inl.: www.needcompany.org. Viviane de Muynck FOTO: Phile Deprez Deprez, Phile

In een boeiende toneelsolo vertolkt de Vlaamse actrice Viviane De Muynck met krachtige présence de Duits-Franse schrijfster Claire Goll (1890-1977). Goll kende alle belangrijke kunstenaars en schrijvers tijdens de artistieke explosie in Parijs van begin 1900, onder wie Picasso, Joyce, Rilke. Zij geeft op vileine wijze een portret van hen. In feite gaat de voorstelling over ouder worden en de angst voor vergetelheid. De Muynck staat eenzaam onder een lichtende sterrenhemel, die langzaam dooft.

2 maart Amsterdam Stadsschouwburg. Inl.: www.needcompany.org.