7 een boek uit 1992

7 een boek uit 1992 Robbert Dijkgraaf Harry Mulisch:De ontdekking van de hemel 927 blz, € 19,90 ‘Een literair werk, verpakt in een filosofisch essay, verstopt in een wetenschappelijke analyse, vermomd als een avonturenroman. Naast de loepzuivere portretten van de hoofdrolspelers bevat deze roman ook een heldere karakterschets van een van de onbegrepen elementen van het leven: het toeval. Mulisch flirt links en rechts, met wetenschap, filosofie, religie, politiek en kunst, maar onder alle bagage van quasars en quarks bevindt zich de ontroerende vertelling van een intellectuele mannenvriendschap. Al de lijnen van zijn oeuvre heeft Mulisch weten samen te vlechten in dit ultieme jongensboek.’ hoogleraar mathematische fysica De veertigste druk van ‘De ontdekking van de hemel’ 1992 van Harry Mulisch. 'De ontdekking van de hemel'(1992), H. Mulisch

Harry Mulisch:De ontdekking van de hemel

927 blz, € 19,90

‘Een literair werk, verpakt in een filosofisch essay, verstopt in een wetenschappelijke analyse, vermomd als een avonturenroman. Naast de loepzuivere portretten van de hoofdrolspelers bevat deze roman ook een heldere karakterschets van een van de onbegrepen elementen van het leven: het toeval. Mulisch flirt links en rechts, met wetenschap, filosofie, religie, politiek en kunst, maar onder alle bagage van quasars en quarks bevindt zich de ontroerende vertelling van een intellectuele mannenvriendschap. Al de lijnen van zijn oeuvre heeft Mulisch weten samen te vlechten in dit ultieme jongensboek.’

hoogleraar mathematische fysica

    • Robbert Dijkgraaf