5 een boek uit 1966

5 een boek uit 1966 Salomon Kroonenberg W.F. Hermans:Nooit meer slapen 265 pagina’s, momenteel niet leverbaar ‘Het verhaal is overbekend. De pas afgestudeerde Alfred Issendorf moet in opdracht van Sibbelee voor zijn proefschrift in Lapland zoeken naar sporen van meteorietinslagen. Maar hij wordt speelbal in een oude vete tussen Sibbelee en zijn Noorse collega. Al strompelend door de toendra droomt hij van roem en succes, en van het professoraat dat zijn vader pas kreeg zeven dagen nadat hij bij een biologische expeditie was omgekomen. Ik ken geen boek waarin de nietigheid van de mens en de zinloosheid van het bestaan zo schrijnend zijn weergegeven als Nooit meer slapen.’ hoogleraar geologie

W.F. Hermans:Nooit meer slapen

265 pagina’s, momenteel niet leverbaar

‘Het verhaal is overbekend. De pas afgestudeerde Alfred Issendorf moet in opdracht van Sibbelee voor zijn proefschrift in Lapland zoeken naar sporen van meteorietinslagen. Maar hij wordt speelbal in een oude vete tussen Sibbelee en zijn Noorse collega. Al strompelend door de toendra droomt hij van roem en succes, en van het professoraat dat zijn vader pas kreeg zeven dagen nadat hij bij een biologische expeditie was omgekomen. Ik ken geen boek waarin de nietigheid van de mens en de zinloosheid van het bestaan zo schrijnend zijn weergegeven als Nooit meer slapen.’

hoogleraar geologie

    • Salomon Kroonenberg