4 een boek uit 1958

4 een boek uit 1958 Milan Kundera W.F. Hermans:De donkere kamer van Damokles 336 blz, € 18,50 ‘De esthetiek van deze rijke roman heeft me gegrepen: een roman die bezeten is van het werkelijke en gefascineerd door het vreemde. Komt het doordat oorlog allerlei onverwachte, buitenissige gebeurtenissen met zich meebrengt, of getuigt het van de esthetische intentie het alledaagse te verlaten en in contact te komen met het wonderbaarlijke? Ik heb Hermans’ boek dichtgeslagen met een dankbaar gevoel jegens mijn eigen onkunde; die heeft me een stilte cadeau gedaan waardoor ik de stem van deze roman heb kunnen horen in al zijn zuiverheid, in alle schoonheid van het onverklaarbare, het onbekende.’ Frans-Tsjechische schrijver

W.F. Hermans:De donkere kamer van Damokles

336 blz, € 18,50

‘De esthetiek van deze rijke roman heeft me gegrepen: een roman die bezeten is van het werkelijke en gefascineerd door het vreemde. Komt het doordat oorlog allerlei onverwachte, buitenissige gebeurtenissen met zich meebrengt, of getuigt het van de esthetische intentie het alledaagse te verlaten en in contact te komen met het wonderbaarlijke? Ik heb Hermans’ boek dichtgeslagen met een dankbaar gevoel jegens mijn eigen onkunde; die heeft me een stilte cadeau gedaan waardoor ik de stem van deze roman heb kunnen horen in al zijn zuiverheid, in alle schoonheid van het onverklaarbare, het onbekende.’

Frans-Tsjechische schrijver

    • Milan Kundera