3 een boek uit 1947

3 een boek uit 1947 Wim Noordhoek Gerard Reve:De Avonden 287 blz, € 15,00 ‘We waren bezig met de radioserie ‘Grondleggers’ over de naoorlogse Nederlandse literatuur. Was De avonden dan echt het boek dat overbleef? Het leek onontkoombaar. Misschien, opperde ik, is De avonden een zwart gat waarin alles verdwijnt? Vijf volle dagen was ik in 1991 bezig geweest het boek met de stem van Reve opgenomen te krijgen. Ook voor Reve gold dat ‘moet dit het dan zijn?’ Werd heel zijn latere werk door zijn debuut – ‘dat rotboek’ – overschaduwd? Wat of ik er van vond? Ik zei: „Ik las het toen ik een jaar of achttien was, en toen wist ik: je bent niet de enige gek.”’ radiomaker

Gerard Reve:De Avonden

287 blz, € 15,00

‘We waren bezig met de radioserie ‘Grondleggers’ over de naoorlogse Nederlandse literatuur. Was De avonden dan echt het boek dat overbleef? Het leek onontkoombaar. Misschien, opperde ik, is De avonden een zwart gat waarin alles verdwijnt? Vijf volle dagen was ik in 1991 bezig geweest het boek met de stem van Reve opgenomen te krijgen. Ook voor Reve gold dat ‘moet dit het dan zijn?’ Werd heel zijn latere werk door zijn debuut – ‘dat rotboek’ – overschaduwd? Wat of ik er van vond? Ik zei: „Ik las het toen ik een jaar of achttien was, en toen wist ik: je bent niet de enige gek.”’

radiomaker

    • Wim Noordhoek