Viktor & Rolf keren terug naar hun roots

Viktor & Rolf keren terug naar hun roots Volendammer visbroeken en halssieradenmet bloedkoralen; Oudhollandse stoffen met boerenbont-motief, omslagdoeken en klompen – maar dan mét hoge hak. Ontwerpduo Viktor & Rolf presenteerde afgelopen maandag hun nieuwe collectie in Parijs, een collectie die teruggrijpt op Nederland waar hun wortels liggen. De ontwerpers wilden zichzelf na alle hectiek van het afgelopen jaar, waarin ze een bijzonder populaire lijn voor kledingconcern Hennis & Mauritz ontwierpen, „weer terugvinden in de eigen microkosmos”. Die microkosmos bestond uit Oudhollandse kleding en motieven – al zouden Viktor & Rolf niet Viktor & Rolf zijn als ze niet iets bijzonders hadden bedacht. En dus wankelden de modellen op klompen met torenhoge hakken over de catwalk en torsten ze op hun schouders hun eigen licht- en geluidsinstallatie mee. Door de jurken aan die installatie op te hangen, kregen deze bovendien meer diepte en volume – een bevreemdend effect. (Foto’s Reuters en AFP) A model presents a creation by Dutch designers Viktor & Rolf during the Autumn/Winter 2007/2008 ready-to-wear collection show in Paris, 26 February 2007. AFP PHOTO PIERRE VERDY AFP