United ronde verder in FA Cup

Manchester United heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. De koploper van de Premier League was gisteren met 3-2 te sterk voor Reading. United maakte de drie goals in de eerste zes minuten. Beide voetbalploegen moesten op herhaling in de vijfde ronde van het belangrijkste bekertoernooi in Engeland; de vorige ontmoeting was in 1-1 geëindigd.

Dit keer begon Manchester voortvarend. Via Gabriel Heinze, Louis Saha en Ole Gunnar Solskjaer stond het na zes minuten al 3-0. Reading moest van de schrik bekomen, maar slaagde er toch in wat terug te doen via Dave Kitson en Leroy Lita. Manchester treft in de kwartfinales Middlesbrough, dat gisteren West Bromwich Albion via strafschoppen uitschakelde. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1.

In Duitsland plaatsten VfL Wolfsburg, 1. FC Nürnberg en Eintracht Frankfurt zich gisteravond voor de halve finales van de voetbalbeker. Wolfsburg won met de Nederlanders Kevin Hofland en Tommy van der Leegte met 2-0 van Alemannia Aachen. Diego Klimowicz en Marcelinho maakten de doelpunten al in de eerste helft.

Bij Nürnberg en Hannover 96 stond het na 120 minuten voetballen nog steeds 0-0, waarna Nürnberg de strafschoppenserie met4-2 won. Daniel Klewer was de held van Nürnberg. De speciaal voor de penalty's ingebrachte doelman uit Neurenberg stopte er twee.

Eintracht Frankfurt schakelde met 3-0 Kickers Offenbach uit in de kwartfinales. Michael Fink scoorde voor rust, Naohiro Takahara trof in de tweede helft twee keer doel voor Eintracht. Vanavond spelen VfB Stuttgart en Hertha BSC tegen elkaar.

In Frankrijk plaatsten de voetbalclubs Olympique Marseille en Nantes zich voor de halve finales. Marseille rolde gisteren in de kwartfinale derdeklasser Vannes op met 5-0. Nantes besliste het duel met Sedan pas met strafschoppen, nadat het na verlenging 1-1 was geworden. Vanavond spelen de amateurs van FC Montceau Bourgogne tegen Racing Lens en Sochaux treft Paris St. Germain.

De kwartfinales om de Nederlandse beker worden vanavond gespeeld. RKC treft Roda JC, Utrecht speelt tegen AZ, NAC tegen PSV en Willem II tegen titelhouder Ajax.(Reuters, ANP)