Uitlevering gevraagd oud-preses Servette

Uitlevering gevraagd oud-preses Servette

Genève. De Zwitserse autoriteiten hebben Spanje om uitlevering van de oud-voorzitter van voetbalclub FC Servette gevraagd. Marc Roger wordt verdacht van fraude en wanbeleid in verband met het faillissement van de Zwitserse club. De veelvoudig kampioen van Zwitserland ging in 2005 failliet met meer dan 7,2 miljoen euro aan schulden, nog geen jaar nadat Roger de club overnam. De Fransman, die als spelersmakelaar de belangen van onder anderen Nicolas Anelka en Patrick Vieira behartigde, kwam in juli 2005 op borgtocht vrij. Nadat hij niet op zittingen verscheen, vaardigde Zwitserland een internationaal arrestatiebevel af. Roger vluchtte naar Frankrijk, een land dat zijn eigen onderdanen niet uitlevert. Een reis naar Spanje werd hem uiteindelijk fataal. De Spaanse politie arresteerde de Fransman. FC Servette, een van de oudste clubs in Zwitserland, is teruggezet naar de derde divisie.

(ANP)