Televisie Film van de dag

Uit Wild Things. Wild Things Year: 1997 Director: John McNaughton Denise Richards Neve Campbell PHOTOS12

Wild Things. De in zwart-wit gefilmde verregende straten van de grote stad vol femmes fatales en het op de loer liggende noodlot van de film noir maakte in de jaren negentig plaats voor zonovergoten Florida. Zwart-wit werd ingeruild voor felle kleuren, de naam van het genre veranderde naar neo-noir, maar veel bleef eigenlijk hetzelfde: de femme fatale bleef, evenals de onmogelijkheid te ontsnappen aan het lot. In Wild Things houdt iedereen elkaar voor de gek en is niets wat het lijkt. De gekmakende plot verandert per minuut en het is moeilijk te zien of regisseur McNaughton de ironie voorbij is en het allemaal zeer serieus bedoelde of de ultieme parodie maakte. Desalniettemin is de film zeer onderhoudend, mede door de aanwezigheid van sterren als Matt Dillon, Kevin Bacon en Bill Murray. De broeierigheidsfactor wordt verhoogd door Denise Richards en Neve Campbell.(John McNaughton, 1998, VS), Net5, 20.30-22.35u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg